Statistieken na meeting

Statistieken zijn best leuk om te bekijken vooral om te zien of je pagina wat bekeken wordt. Ik heb iets kleins maar toch wel opmerkelijks toegevoegd om te laten zien dat een pagina goed bekeken wordt vooral na een meeting die ik bezoek…

statistieken

Ik heb hier de maand april afgebeeld met 3 kolommen, met hits per dag van de maand bovenaan. De hits van de maand april per dag op de middelste kolom en de algemene hits gebaseerd op de dag van de week op de onderste.

Zowel de bovenste als de onderste zijn niet erg interessant, want juist in de middelste kolom zitten de pieken. Afgelopen 14 April was de Vag meeting Azeven in Drachten. Ik ging daar wat onaangekondigd heen dit keer, slechts een enkeling wist dat ik kwam. Van de 5e tot de 14e april wordt mijn site met een goed gemiddelde bekeken, alhoewel je al ziet dat er op de 14e al meer is dan ervoor. Kennelijk zijn mensen op de avond na de meeting al nieuwsgierig en bezoeken mijn site om te checken of er een preview is.

Goed, ik ben die avond vaak wel al bezig met het maken van een previewfoto. Die gaat best laat in de avond van de 14e online, plus op 2 grote vw forums. Daardoor wordt mijn site de 15e en 16e april 2 a 3 keer meer bekeken dan normaal. Doordeweek ga ik verder met bewerken zodat ik al een aardige selectie klaar heb en die zet ik de 20e april online en wederom op de 2 grote vw forums. De 21 piekt mijn site qua hits tot wel 4 keer de normale hits.

De aantallen (getallen) kan ik niet goed interpreteren, het zijn ongetwijfeld bezoekers van de forums maar ook google bots die een duit in het zakje doen. Maar het blijft leuk om te zien dat een site in bezoekersaantallen stijgt zodra er iets nieuws gepost is.

Ps.
De piek op 4 april heeft te maken met het posten van een foto, waarin ik het gaussiaans vervagen laat zien.

Tags: , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.